Hårtab hos kvinder – Hvorfor taber kvinder håret?

Mange kvinder taber håret som en helt naturlig proces i forbindelse med at de bliver ældre. Hårtab hos kvinder sker gradvist fra 20 til 30 års alderen. Hårtabet ses ved en udtynding af pandehåret og i hovedbunden (centralt). Hårtab hos kvinder er således anderledes end hos mænd, hvor hårgrænsen ofte rykkes tilbage og der kan centralt dannes en bar plet ”måne”. Hos kvinder er der mere tale om en gradvis udtynding, hvor hårene bliver lyse og tynde.

Selv om hårtab hos kvinder ofte er mindre tydeligt end hos mænd opleves det af mange kvinder mindst lige så hårdt for selvværdet.  Der er således en tæt sammenhæng mellem kvinders hår og identitet. Når samtalen går på kvinders hår er det emner som hårlængde, farve, shampoo og hårprodukter der er emnet, medens hårtab desværre fortsat er tabubelagt.

Men er du kvinde og lider af hårtab kan du være sikker på, at du ikke er alene med dit hårtab – der er mange i sammes situation.

Mange oplever at hårtabet er periodevist, hvorefter håret bliver tykkere igen. Dette kan skyldes stress, graviditet, mangel på vitaminer eller lignende.

Kosttilskud og vitaminer – kan modvirke hårtab

Har du periodevist hårtab kan du med fordel supplere din kost med et af de kosttilskud, som er særligt udviklet til at skulle modvirke hårtab – f.eks. Priorin fra medicinalfirmaet Bayer.

Herudover er det altid en god ide at spise varieret kost, således at du også herigennem får så bred en vifte af vitaminer og mineraler som muligt.

Hvis hårtabet ikke er forbigående, dvs. ikke bliver mindre/bedre efter ændring af livsstil og kostvaner, bør man rådføre sig med en læge.

Comments are closed.